harissayı
köfteyle beraber
en çokda ızgara sebze yanında servis ediyorum ve seviyorum
buzdolabında sekiz on gün saklanabiliyor
servis ederken üzerine az sızma zeytinyağı gezdiriyorum
malzemeler
- 3 adet taze kırmızı biber
- 8 - 10 adet kurutulmuş acı sivri biber (uzun olanlarından)
- 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- 1 - 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 
hazırlanması
- kuru kırmızı biberleri bir gece önce kapaklı bir kaseye koydum üzerine ılık su ilave ettim
sabaha kadar beklettim
- ertesi gün çekirdeklerini temizledim küçük küçük doğradım
- taze kırmızı biberleri közledim kabuklarını soydum - çekirdeklerini temizledim
- kimyon ve kişniş tohumlarını teflon tavada iki dakika kavurdum - havanda dövdüm
- kuru kırmızı biberler - 2 diş sarımsak - kişniş ve kimyon tohumları toz kırmızı biber ve tuzu blenderla ezdim
- közlenmiş taze kırmızı biberler - elma sirkesi - karabiber ve zeytinyağınıda ilave ettim bir dakika daha blenderla ezdim
- bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis ettim