27 Aralık 2009 Pazar

elmalı - kakaolu kek....

elma ve kakao birarada ilk kez pişirdim
fena olmuyor....
malzemeler
- 120 gr tereyağı/margarin
- 180 gr şeker
- 4 adet yumurta
- 125 gr fındık
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gr un
- 4 adet büyük elma
- 1 adet portakalın suyu
- biraz rom(opsiyonel)
hazırlanması
- 24 cm yuvarlak kek kalıbını yağladım - galeta unu serptim
- elmaları küçük küpler halinde kestim portakal suyu ve 2 yemek kaşığı romla karıştırdım bir kenara koydum
- oda sıcaklığında tereyağı - şeker ve yumurtaları birlikte köpük köpük olana kadar çırptım
- kuru malzemeyi birarada eledim
- üç seferde karışıma ilave ettim
- elmaları - fındıkları ilave ettim - karıştırdım
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45- 50 dakika pişirdim

7 yorum:

ZarpandiT dedi ki...

o aşağıdaki lezzetli garnitür varya sarımsaklı yoğurtla iyi bişr öğle yemeği oldu gecen gun bana :)

elmalı kekler o nemli dokusu yuzunden favorim :)

ilahi tatlar dedi ki...

gökçe cim
yoğurtla daha güzel olmuştur:)
son zamanlarda çok kek pişirdim
2010 da cheesecake serisine başlamayı düşünüyorum

Seda Yazıcı dedi ki...

çok güzel elmalı elmalı,ellerine sağlık
sevgiler

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Kek çok güzel.Babagannuş(ebugannuş) Hatay yemeği değil mi?Öyle bir şey yemiştim sanki.Elinize sağlık:)

Eya dedi ki...

Sevgili Berrincigim...yeni yilda huzur, saglik ve bereketli günler diliyorum...sevgiyle

zehra

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Berrin'cigim,

Harika olmus, cok begendim, her zaman ki gibi nefis...

Saglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum.

ilahi tatlar dedi ki...

kitchen sweet kitchen
babagannuş mardin - hatay hattında yaygın olarak var.....
arap ülkelerinde de var...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...