16 Aralık 2008 Salı

tarçınlı - kayısılı kek.....

son zamanlarda
aklımda
beyaz un yerine kepekli un kullansam
nasıl olur ? gibi bir düşünce var
tarifleri revize etmem gerekebilir
ama
denemeye değer
sanırım 2009 da
beyaz un out
kepekli un in....
evde başka süt olmadığından light süt kullandım
biraz pekmez koymayı düşünmüştüm - unuttum
ve eğer fazla şekerli seviyorsanız şekerin miktarını biraz artırabilirsiniz

malzemeler
- 250 gr kepekli un
- 100 gr şeker
- 2 adet yumurta
- 250 gr süt
- 1 tatlı kaşığı +1 çay kaşığı tarçın
- 100 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- 2 tatlı tarçın
- 15 adet kuru kayısı
- 1 avuç bütün ceviz
- 1 paket kabartma tozu
hazırlanması
- un - şeker - kabartma tozu - tuz - 1 tatlı kaşığı tarçını bir kabın içerisinde karıştırdım
- tereyağını eritip - soğumaya bıraktım
- kuru kayısıları yıkadım - kuruladım - küçük küçük kestim
- mikserin kasesinde
- önce yumurtaları karıştırdım
- sütü ilave edip karıştırmaya devam ettin
- soğumuş yağı ilave ettim
- unlu karışımı ilave ettim birkaç dakika daha karıştırdım
- kayısıları ilave edip tahta kaşıkla çok az karıştırdım
- karışımı yağlanmış dikdörtgen kalıba döktüm
- önce 1 çay kaşığı tarçını
- sonra cevizleri hamurun üzerine serpiştirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim

12 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Kekin kokusu buralara kadar geldi:) Eline sağlık,çok güzel

www.illedeyemek.com

Brajeshwari dedi ki...

kim yedi..Ben yemedim :(

HÜLYA dedi ki...

Ellerinize saglik.
Kuru kaysi ve tarçin... bu ikiliyi ben çok severim. Ayni elma ve tarçin i sevdigim gibi.
Bugün veya yarin bu kekten yapmaya karar verdim :-)

Tijen dedi ki...

Haarika olur!
Kepekli un değil bulabiliyorsan "tam un" kullan derim. Sonuçta kepekli unlar da beyaz una kepek katılmasıyla yapılıyor. Bir de şeker hiç kullanmadan doğrudan pekmezle yapabilirsin kekleri. Dene bir.

ARZUMCUM dedi ki...

ziyaretin ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler.
kekin nefis görünüyor. aroması müthiş.ellerine sağlık.sevgiler.

berrin açılmış dedi ki...

tarçın güzel kokuyor
ama
konu koku olduğunda
favorim hurmalı kek
burcu
sana özel ziyafet sofrası hazırlamak istiyorum
özenle hazırlanmış menü ve kekde yaparım...
bir arkadaşıma pasta tabağı aldım
içine kek koyarak götürüp hoşluk yapmak istedim:)
hülya
keki yaptıktan sonraki yorumu bekliyorum
tijen
bundan sonra tam un teşekkür
doğrudan pekmez kullandığımda ya kabarmazsa paniği yaşıyorum
aslında pekmezle yapılan kek/kurabiyenin tadını daha çok seviyorum
arzucum
hoşgeldin
tarçın kokusu kış mevsimine yakışıyor

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Görüntü çok çekici... Ellerinize sağlık... Sevgiyle...

HÜLYA dedi ki...

Keki yaptim ve çok güzel oldu :-) Vermis oldugunuz güzel tarif için tesekkür ederim. Bu da artik bizim sevdigimiz kekler arasina girdi.

Ben tarifinizde sadece birseyi degistirdim, çünkü keklerimi herzaman yumurtasiz hazirliyorum ;-)
Yumurta yerine bir adet soyulmus elmayi rendeliyorum.
Ilk yaptigimda kabarmayacak diye korkmustum, ama gerçekten çok güzel oluyor.

berrin açılmış dedi ki...

ellerine sağlık hülya
yumurta yerine rendelenmiş elmayı
en kısa zamanda denemek istiyorum
sevgiler

Zarpandit :) dedi ki...

sende farklı tarifler farklı fotograflar gormeyi seviyorum..

lutfen boyle kal :)

berrin açılmış dedi ki...

teşekkürler zarpandit

neslihan dedi ki...

Eline sağlık canım.kepekli un kullanmadım hiç ama denemek lazım.afiyet olsun.sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...