10 Kasım 2015 Salı

karnabahar - bezelye ve baharatlı pirinç pilavı.....


tarif  julia vysotsky

malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet orta büyüklükte domates
- 150 gr dondurulmuş bezelye
- 150 gr karnabahar
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1/2 demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 parça çubuk tarçın
- 1 tutam kakule ya da 2 tane kakulenin tohumları
- 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 kırmızı biber
- tuz

hazırlanması
- 1 su bardağı pirince iki su bardağı sıcak su ilave ettim pişirdim
- karnabaharı küçük parçalara ayırdım - kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşladım
- bezelyeleri 3-4 dakika haşladım
- domateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- zencefili rendenin ince tarafı ile rendeledim
- sarımsağı doğradım
- kırmızı biberin çekirdeklerini temizledim küp küp doğradım
- maydanozu ince doğradım
- pilav tenceresinde zeytinyağı ve  tereyağını ısıttım
  kakule - kimyon - çubuk tarçın - zerdeçal - kırmızı biber - zencefil ve sarımsağı ekledim bir dakika
  baharatların kokusu çıkana kadar karıştırarak çevirdim
- domatesleri tavaya ekledim beş dakika pişirdim
- karnabahar - bezelye ve haşlanmış pirinci tencereye ilave ettim tuz serptim birlikte beş dakika
  daha pişirdim
- ince doğranmış maydanozu ilave ettim - karıştırdım - servis ettim

2 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

"http://sefagen.blogspot.com"Hayırlı günler, çok lezzetli ve çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

berrin dedi ki...

teşekkür ederim sefa bey

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...