31 Ocak 2010 Pazar

ıspanaklı börek....

yufkanın parçalanma ihtimaline karşı
en alt kata ıspanak koymuyorum
malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gr ıspanak (ince doğranmış)
- 150 gr mantar (ince doğranmış)
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 avuç taze fesleğen(ince doğranmış)
- 1. su bardağı taze kaşar(rendelenmiş)
- tuz - karabiber- 1 adet yumurtanın sarısı
sıvı harç malzemesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
hazırlanması
- bir kasede sıvı yağ - süt ve yoğurdu çırptım
- soğanı yemeklik doğradım 1 yemek kaşığı sıvı yağda soteledim
- mantarları ekledim sularını çekene kadar pişirdim
- kaynar suda 5 dakika bekletip sularını süzdüğüm ıspanakları ilave ettim
- fesleğenleri ilave ettim
- tuz - karabiber ilave ettim iki dakika pişirdim
-bir adet yufkayı yaydım üstüne sıvı malzemeden sürdüm
- üstüne ikinci yufkayı yaydım sıvı malzeme sürdüm
- ıspanağın yarısını döktüm
- üstüne rendelenmiş peynirden serpiştirdim
- üçüncü yufkayı yaydım üstüne sıvı malzeme sürdüm
- ıspanaklı karışım - peynir rendesi döktüm
- rulo şeklinde sardım
- üstüne yumurta sarısı sürdüm
- 180 derece fırında 40 dakika pişirdim

7 yorum:

ZarpandiT dedi ki...

mantar ve ıspanağı beraber düşünmemiştim! harika :)

Seda Yazıcı dedi ki...

harika iştah açıcı gözüküyor
ellerine sağlık
sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım nefis bir görüntü

Ellerine sağlık canım

sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar çok iştah açıcı görünüyor yalnız 280 derece çok değil mi? kolay gelsin

fulya

ilahi tatlar dedi ki...

uyarın için teşekkür ederim fulya
180 derece olacak - düzelttim

nurdan dedi ki...

en sevdiğim börek...nefis nefis nefis...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...