yanında
esmer pirinç ile düdüklü tenbcerede pişirdiğim pilav
ve
cacık vardı
malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs eti (jülyen doğranmış)
- 200 gr mantar
- 1 çorba kaşığı tereyağı- 4 adet taze soğan
- 1 çorba kaşığı tepeleme krema
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dijon hardalı
- 3-4 dal taze kekik ( tazesi yoksa yarım çay kaşığı kuru kekik)
- 2 adet defne yaprağı
- dörtte bir çay kaşığı muskat rendesi
- 300 ml kaynar su ( 1 su bardağı)
hazırlanması
- doğranmış tavuk parçalarının üstüne tuz serptim ve orta büyüklükte kapaklı bir tavaya koydum
- tavaya
- 1 çorba kaşığı tereyağını
- doğradığım yeşil soğanları
- muskat rendesini
- taze kekik (veya kuru kekik)
- defne yapraklarını
- dilimlediğim mantarları
- ve
- kremayı ilave ettim - karıştırdım
- tatlı kaşığı dolusu hardalı
- bir bardak kaynar suyu ilave ettim
- kısık ateşte 30 - 35 dakika pişirdim
-üstüne taze çekilmiş karabiber ve ince doğradığım maydanozları serptim
4 yorum:
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Siyah eşlikçisi ile nefis bir öğün olmuştur. Afiyet olsun.
Sevgiler.
Ellerinize sağlıkmantarı da çok severim :)))))))
Bende ödülünüz var almaya bekliyorum.
Gene döktürdün Berrin.
Bu arada sana ufak bir ödül gönderdim. Bloğuma bak bakalım...
Yorum Gönder