30 Nisan 2012 Pazartesi

mantarlı tavuk sote.......



yanında
 esmer pirinç ile düdüklü tenbcerede pişirdiğim pilav
ve
cacık vardı
malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs eti (jülyen doğranmış)
- 200 gr mantar
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 adet taze soğan
- 1 çorba kaşığı tepeleme krema
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dijon hardalı
- 3-4 dal taze kekik ( tazesi yoksa yarım çay kaşığı kuru kekik)
- 2 adet defne yaprağı
- dörtte bir çay kaşığı muskat rendesi
- 300 ml kaynar su ( 1 su bardağı)
hazırlanması
- doğranmış tavuk parçalarının üstüne tuz serptim ve orta büyüklükte kapaklı bir tavaya koydum
- tavaya
- 1 çorba kaşığı tereyağını
- doğradığım yeşil soğanları
- muskat rendesini
- taze kekik  (veya kuru kekik)
- defne yapraklarını
-  dilimlediğim mantarları
- ve
- kremayı ilave ettim - karıştırdım
- tatlı kaşığı dolusu hardalı
-  bir bardak kaynar suyu ilave ettim
- kısık ateşte 30 - 35 dakika pişirdim
-üstüne  taze çekilmiş karabiber ve ince doğradığım maydanozları serptim

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

sare dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Siyah eşlikçisi ile nefis bir öğün olmuştur. Afiyet olsun.
Sevgiler.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerinize sağlıkmantarı da çok severim :)))))))
Bende ödülünüz var almaya bekliyorum.

mutlu exclusive design dedi ki...

Gene döktürdün Berrin.
Bu arada sana ufak bir ödül gönderdim. Bloğuma bak bakalım...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...