aslında
baton kek kalıbında pişirmek daha uygun olur
değişik tuzlular deniyorum bugünlerde
çay kaşığının ucu ile zerdeçal koydum(bir tutam) - rengi biraz sarı olsun diye
malzemeler
- 200 gr un
- 3 adet yumurta
- 1 adet orta boy havuç ( yaklaşık 150 gr)
- 150 gr ıspanak
- 100 gr lor peyniri
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tepeleme toz kişniş
- bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
hazırlanması- fırın kabını yağladım - unladım bir kenara koydum
- havucu rendeledim
- ıspanakları çok ince doğradım
- un - kabartma tozu - tuz ve kişnişi birlikte eledim
- yumurtalar - zeytinyağı ve sütü mikserle 4-5 dakika çırptım
- unlu karışımı ilave ettim 2 dakika daha çırptım
- havuç - ıspanak ve lor peynirini ilave ettin spatula ile karıştırdım
- malzemeyi fırın kabına döktüm
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirdim
- soğuması için yarım saat beklettim - sonra servis ettim
5 yorum:
Çok güzel olmuş. Gönül alan birkaç lezzeti bir araya getirmişsiniz.
Zerdeçal çok yakışmıştır, benim en fazla kullandığım baharatlardan birisidir.
Güzel bir gün dilerim, sevgiler.
ellrine sağlık canım..sevgiler
Ismi bile güzel. Ellerine saglik.
Merhaba,
Kekiniz çok lezzetli görünüyor,zerdeçalı daha önce hiç denememiştim.Bundan sonraki ilk kekimde kullanacağım.Ellerinize sağlık:)
Sevgiler
Cok güzel görünüyor bu tarifi ilk firsatda deneyecegim sevgiler.
Yorum Gönder