10 Ocak 2012 Salı
incir dolgulu barlar.....
tarif bu siteden
birebir aynı ölçüleri kullanmadım
incirli iç malzemeyi bir gece önceden yaptım - lezzeti mükemmel
iç dolgu için malzemeler
- 1 su bardağı kuru incir (yaklaşık 220 gr)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
hamur için malzeme
- 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet büyük boy yumurtanın beyazı
- 1 paket vanilya
- 1 1/2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
iç malzemenin hazırlanması
- kuru incirlerin sap kısımlarını kestim - ikiye böldüm
- küçük bir tencerede incirleri - su - portakal suyu ve şekeri kısık ateşte 1 saat pişirdim ( hiç suyu kalmayacak)
- incirleri el blenderı ile pürüzsüz olana kadar ezdim
- portakal kabuklarını ekledim - karıştırdım
hamurun hazırlanması
- tereyağı - şeker ve portakal kabuğu rendesini mikserle krema gibi olana kadar karıştırdım
- yumurta beyazı ve vanilyayı ekledim
- unu ekledim elimle yoğurdum - hamuru kapaklı bir kapta buzdolabında 2 saat beklettim
- hamuru 4 eşit parçaya böldüm ( her parça yaklaşık 150 gr)
- her parçayı 25x10 cm dikdörtgen şeklinde merdane ile açtım
-açtığım her dikdörtgen hamur parçasına incirli malzemeden iki kaşık hamurun tam ortasına şerit halinde koydum ve hamurun iki ucunu üst üste getirerek kapattım
- kapattığım kısmı altta kalacak şekilde içini doldurduğum hamur rulosunu ters çevirdim ve ucu tırtıklı bir bıçakla dilimledim (her parçayı 6 ya böldüm)
- pişirme kağıdı ile kapladığım fırın tepsisine yerleştirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
off harika bir şey bu inciri çok severim kurabiye ve keke çok yakışıyor ellerine sağlık
sevgiler
işte ta bu yüzden, blogunun ismi "ilahi tatlar"...
çok canim çekti...
Ayy bunlar çok nefis gorünüyor.aynı işlemi elmalıda yapabiliriz sanırım..
eline sağlık olsun
nefis gözüküyor
ne yapacagimi bilmedigim kuru incirlerim vardi benim icin yazdin degil mi bu tarifi? :)
incirli tarifleri severim bunlar da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
beste
ne yapacağımı bilmediğim kuru incirleri kullandım:))
Sevmedigim kuru incirleri kullanmami ve de inciri sevmemi saglayacak harika bir paylasim...sevgileirmle
zehra
Yorum Gönder