10 Ocak 2012 Salı

incir dolgulu barlar.....


tarif  bu siteden
birebir aynı ölçüleri kullanmadım
incirli iç malzemeyi bir gece önceden yaptım - lezzeti mükemmel
iç dolgu için malzemeler
- 1 su bardağı kuru incir (yaklaşık 220 gr)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
hamur için malzeme
- 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet büyük boy yumurtanın beyazı
- 1 paket vanilya
- 1 1/2 su bardağı un
- 1  tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
iç malzemenin hazırlanması
- kuru incirlerin sap kısımlarını kestim - ikiye böldüm
- küçük bir tencerede  incirleri - su - portakal suyu ve şekeri kısık ateşte 1 saat pişirdim ( hiç suyu kalmayacak)
- incirleri el blenderı ile pürüzsüz olana kadar ezdim
- portakal kabuklarını ekledim - karıştırdım

hamurun hazırlanması
- tereyağı - şeker ve portakal kabuğu rendesini mikserle krema gibi olana kadar karıştırdım
- yumurta beyazı ve vanilyayı ekledim
- unu ekledim elimle yoğurdum - hamuru kapaklı bir kapta buzdolabında 2 saat beklettim
- hamuru 4 eşit parçaya böldüm ( her parça yaklaşık 150 gr)
- her parçayı 25x10 cm dikdörtgen şeklinde merdane ile açtım
-açtığım her dikdörtgen hamur parçasına incirli malzemeden iki kaşık hamurun tam ortasına şerit halinde  koydum ve hamurun iki ucunu üst üste getirerek kapattım
- kapattığım kısmı altta kalacak şekilde içini doldurduğum  hamur rulosunu  ters çevirdim ve ucu tırtıklı bir bıçakla dilimledim (her parçayı 6 ya böldüm)
- pişirme kağıdı ile kapladığım fırın tepsisine yerleştirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim

9 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

off harika bir şey bu inciri çok severim kurabiye ve keke çok yakışıyor ellerine sağlık
sevgiler

Brajeshwari dedi ki...

işte ta bu yüzden, blogunun ismi "ilahi tatlar"...

çok canim çekti...

Limon çiçekleri dedi ki...

Ayy bunlar çok nefis gorünüyor.aynı işlemi elmalıda yapabiliriz sanırım..

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık olsun

nefis gözüküyor

beste dedi ki...

ne yapacagimi bilmedigim kuru incirlerim vardi benim icin yazdin degil mi bu tarifi? :)

Tombul Tarifler dedi ki...

incirli tarifleri severim bunlar da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

ilahi tatlar dedi ki...

beste
ne yapacağımı bilmediğim kuru incirleri kullandım:))

ilahi tatlar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Eya dedi ki...

Sevmedigim kuru incirleri kullanmami ve de inciri sevmemi saglayacak harika bir paylasim...sevgileirmle

zehra

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...