24 Mayıs 2011 Salı

ton balıklı salata......

ton balıklı salatayı
ana yemek niyetine yiyorum
fasulyeleri 4-5 dakika kadar haşladım
normal siyah zeytin kullandım - kalamata süper  olur
tuzunu kontrol etmeden ayrıca tuz kullanmamanızı öneriyorum
hardalın tuzu yeterli oluyor
malzemeler
- 4 adet orta büyüklükte patates ( haşlanmış - küp küp doğranmış)
- 200 gr taze fasulye ( az haşlanmış veya buharda pişmiş)
- 10 adet cherry domates (2 veya 4 parçaya bölünmüş)
- 1/2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 3 adet haşlanmış yumurta (4 parça kesilmiş)
- sos malzemesi (yarım su bardağından biraz fazla )
- 300 gr ton balığı konservesi (yağını süzdüm)
- 1/2 bardak siyah zeytin
sos için malzeme
- 1 çorba kaşığı dijon hardalı
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı çok ince doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- karabiber - tuz

sosun hazırlanması
- hardal ve sirkeyi iyice karıştırdım
- zeytinyağını ekledim - karıştırdım
- karabiber ve şekeri ekledim karıştırdım
- en son maydanozları ekledim - karıştırdım
salatanın hazırlanması
- büyük bir kasede yumurta hariç - salata sosu ve diğer  bütün malzemeyi birlikte  karıştırdım
- yumurta dilimlerini  salatanın üstüne koydum  servis ettim

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur

crispy dedi ki...

bu sosu olmadan bile yenilebilir herhalde

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...