sağlıklı ve leziz bir pilav
yanında ızgara tavuk pirzola ve ev yapımı yoğurtla servis ettimgerçek tavuk suyu kullandım - eğer hazırda tavuk suyu yoksa bulyon olabilir
yasemin pirinci ve dondurulmuş mısır kullandım
pilavın suyunu
normal pilav pişirir gibi
kullandığınız pirincin cinsine göre ayarlamanız en doğrusu
malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su veya tavuk suyu- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı mısır- 2 çorba kaşığı dereotu (ince doğranmış)
- 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
- 1 adet küp şeker
- tuz
hazırlanması
- mercimeği 20 dakika haşladım süzdüm bir kenara koydum
- soğanı küp küp yemeklik doğradım
- kırmızı biberi küçük doğradım
- pilav tenceresine zeytinyağını koydum
- yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ilave ettim 3 dakika kavurdum
- tencereye pirinçleri ilave ettim karıştırdım
- tavuk suyunu ilave ettim
- şeker ve tuzu ilave ettim
- haşlanmış mercimekleri
- mısırı ilave ettim ocağın altını kıstım 30 dakika (suyunu tamamen çekene kadar) pişirdim
- ince doğradığım dereotu ve maydanozu tencereye ilave ettim karıştırdım
8 yorum:
nasıl severim pilavı hele yeşil mercimekli ıımmm ıımmmm
ellerine sağlık
tek kelime ile muhteşem. elinize sağlık!
sevgiler
gorki
sezobigo
gezicini
teşekkürler
tam bana göre bir pilav olmuş ellerine sağlık canım
güzel pilav haftasonu ebru salli yapti pazar sürprizi kameralari karsisinda ellerinize saglik.
Canım ellerine sağlık pilav tam bahar gibi rengarenk olmuş insanın canı çekiyor Allah dan kolay birşey hemen yapılabilir:)))
Geçen gün televizyonda rastgelmiştim Ebru Şallı aynısını yapmıştı adına da bahar pilavı demişti:D
afiyet osun canım
sevgilerimle
Ablacım hem sağlıklı,hem de lezzetli gibi .Ama fotoğrafların pilavının değerini arttırmış
renkler çok güzel eee tadıda güzeldir tabii
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder