20 Eylül 2010 Pazartesi

acılı peynir ezmesi.....


basit ve lezzetli tarifleri seviyorum
yörsan light beyaz peynir
üzüm çekirdeği yağı ve sızma zeytinyağı karıştırarak kullandım
buzdolabında yaklaşık iki hafta dayanıyor
malzemeler
- 200 gr tulum peyniri
- 100 gr tuzsuz beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı fındık
- 2 çorba kaşığı badem
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı biber salçası (acı)
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 4 adet defne yaprağıhazırlanması
- peynirleri çatalla iyice ezdim
- içerisine azar azar zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam ettim
- fındık ve bademi mutfak robotundan geçirdim - peynirlerin içerisine ilave ettim
- salça - kuru nane - kekiği ekledim iyice karıştırdım
- cam bir kavanozun dibine defne yapraklarını yerleştirdim
- ezmeyi üzerine döktüm - kavanozun kapağını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirdim
- buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis ettim

7 yorum:

tatlıhayat dedi ki...

Merhaba,nefis bir tarif peynir delisi olduğum için hemen deneyeceğim.Sevgiyle...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

ùzùm cekirdegi yagi da neymis? Hic duymamistim...

Selen dedi ki...

Cevizsiz bir peynir ezmesi tarifi yasasin! Hemen yaparim ben bunu.

Ceviz bulunmayan memleketten Selen

ilahi tatlar dedi ki...

merhaba tatlı hayat
tulum peyniri tuz oranı yüksek bir peynir
beyaz peyniri az tuzlu yada tuzsuz olanlardan kullanmanı öneririm
mehtap cığım
çoğu zaman salatada üzüm çekirdeği yağı ve sızma zeytinyağını karıştırarak kullandığım oluyor
burada satılan:
http://www.olitalia.it

ilahi tatlar dedi ki...

selen
endonezya da ceviz olmaması sıkıcı bir durum olmalı:)

narcicegirengi dedi ki...

Kahvaltilarda ya da atistirmalik olarak ne de guzel gider. Cok da faydali. Ellerinize saglikl

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Geçen gün aklıma gelmişti; nasılda canım istedi şimdi burda görünce. Ellerinize sağlık, sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...