18 Eylül 2010 Cumartesi

fırında çipura......

iyi pişmeleri için
patatesleri çok ince dilimledim
çipuralar
çok büyük boy değildi
yaklaşık 400 gr civarında
bazı zamanlar
daha doğrusu evde olduğunda
patateslerin üzerine
ıspanak yaprakları ve közlenmiş biberde koyduğum oluyor
malzemeler
- 2 adet çipura
- 1 adet limonun suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet defne yaprağı
- tuz - karabiber
- 1 adet orta büyüklükte patates
- az kimyon
sos için
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı su
- 1 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
hazırlanması
- önce balıkları marine ettim:
limon suyu - tereyağı - tuz - karabiber - defne yaprağını büyükçe bir kapaklı bir kasede karıştırdım
- balıkları marine sosunun içerisinde buzdolabında 2 saat beklettim
- balığın yanında servis edeceğim sosu hazırladım:
yumurta sarıları - su - ezilmiş sarımsak - karabiber - limon suyunu bir kasede karıştırdım
- bir tencereye su koyup ısıttım - kaseyi tencerenin üzerine oturttum ve sosu benmari usulü pişirdim
- sos koyulaşınca yavaş yavaş zeytinyağını ilave ettim ocaktan aldım
- ince kıyılmış maydanozu ilave ettim
- patatesi halka halka dilimledim
- fırını 200 derece ısıttım
- fırın kabının altına az zeytinyağı sürdüm
- patateslerden balıklara yatak yaptım tuz - karabiber - çok az kimyon serptim
- patateslerin üzerine balıkları yerleştirdim
- 40 dakika pişirdim
- sosla birlikte servis ettim

5 yorum:

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Çok güzel kızarmış ellerinize sağlık.Patatesler incecik doğranınca cips gibi çok çıtır oluyor seviyorum o halini..Afiyet olsun.

nesrin dedi ki...

Yine harika, ellerinize saglik. Ben bazen cupralarin icine havuc ve patates dilimleri koyarak kizartiyorum, öyle de güzel oluyor. Sevgiler...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Gurme tabağı olmuş.
Çok lezzetli görünüyor
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Adsız dedi ki...

İyi günler dileklerimle,
tarifinizi yeni gördüm (daha doğrusu blogunuzu yeni keşfettim ve bir çok tarifin benim damak lezzetime çok hitap ettiğini gördüm:)ve haftasonu hemen denemek istiyorum yalnız bir sorum olacak; 40 dakika pişirdim diye yazmışsınız. Fırının ayarlarını verebilir misiniz acaba? Daha doğrusu fırın mı ızgara mı ve kaç derece?
Çok teşekkürler,
İştar

ilahi tatlar dedi ki...

merhaba iştar
blogumu beğendiğine sevindim
180 derece önceden ısıttım ve ızgara ayarında degil fırın ayarında pişirdim
afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...