30 Mayıs 2011 Pazartesi

limon konfit.....

limon konfiti salatada kullandım
salatanın tarifi daha sonra
limonu ince ve bütün olarak dilimleyebilmek için çok keskin bir bıçak kullanmak gerekiyor
mandolino kullanmak daha pratik
esin kaynağım master chef programı - tabbule ile kullanmışlardı
buzdolabında onbeş gün duruyor
tarif kantin den
malzemeler
- 300 ml su
- 100 gr toz şeker
- 2 adet büyük limon 

hazırlanması
- limonları çok ince dilimledim - çekirdeklerini çıkardım
- suyu ve şekeri orta ateşte çelik tencere ile ocağa koydum
- şeker eriyene kadar karıştırdım
- kaynayınca ocağın altını kıstım 3-4 dakika kaynattım
- limon dilimlerini tencereye attım ve çok kısık ateşte (kaynamayacak) 8- 10 dakika poşe ettim
- ateşten alıp soğumaya bıraktım
- suyuyla beraber kavanoza yerleştirdim

3 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Allah allah,çok ilginç birşey bu.tadı nasıl birşey acaba?

crispy dedi ki...

hemen yarın deneyeceğim,fotoları çok güzel.

ilahi tatlar dedi ki...

havva
tadı güzel ve çok şık
crispy
teşekkürler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...