limon konfiti salatada kullandım
salatanın tarifi daha sonra
limonu ince ve bütün olarak dilimleyebilmek için çok keskin bir bıçak kullanmak gerekiyor
mandolino kullanmak daha pratik
esin kaynağım master chef programı - tabbule ile kullanmışlardı
buzdolabında onbeş gün duruyor
tarif kantin den
tarif kantin den
malzemeler
- 300 ml su
- 100 gr toz şeker
- 2 adet büyük limon
hazırlanması
- limonları çok ince dilimledim - çekirdeklerini çıkardım
- suyu ve şekeri orta ateşte çelik tencere ile ocağa koydum
- şeker eriyene kadar karıştırdım
- kaynayınca ocağın altını kıstım 3-4 dakika kaynattım
- limon dilimlerini tencereye attım ve çok kısık ateşte (kaynamayacak) 8- 10 dakika poşe ettim
- ateşten alıp soğumaya bıraktım
- suyuyla beraber kavanoza yerleştirdim
3 yorum:
Allah allah,çok ilginç birşey bu.tadı nasıl birşey acaba?
hemen yarın deneyeceğim,fotoları çok güzel.
havva
tadı güzel ve çok şık
crispy
teşekkürler
Yorum Gönder