20 Mayıs 2011 Cuma

elmalı crumble.....

aynı tarifi
mevsimine göre
armut - şeftali - mürdüm eriği gibi değişik meyveler kullanarak yapıyorum
çoğu zaman yanında dondurma veya vanilya sos ile servis ediyorum
malzemeler
- 4 adet büyük elma
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 2 çorba kaşığı toz şeker
üst için malzeme
- 3/4 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 70 gr tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı fındık(toz halinde)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya


hazırlanması
- elmaları soydum- dilimledim
- bir kasede dilimlenmiş elmalar -  limon suyu - tarçın - muskat - kuru üzüm ve şekeri karıştırdım
- başka bir kasede tam buğday unu - yulaf ezmesi - fındık - kabartma tozu - vanilya - şeker ve soğuk tereyağını karıştırdım
- pişirme kabına ( kare fırın kabı kullnadım) önce elmalı karışımı yerleştirdim
- üstüne unlu karışımı ilave ettim - hafifçe bastırarak yerleştirdim
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika üstü kızarana kadar pişirdim
- yanında dondurma ile ılık olarak servis ettim

2 yorum:

beste dedi ki...

crumble bende cok sik yaparim hafifi ve saglikli. Hint yemegine yorum birakacaktim ama yorum penceresi yok haberi olsun. Imza: baharat canavari:)

berrin dedi ki...

crumble kesinlikle hafif ve sağlıklı beste
baharat seviyorum:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...