20 Mayıs 2011 Cuma

chana masala......

hint usulü nohut yemeği
baharatların
bol kullanıldığı bütün mutfakları seviyorum
malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1/2 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı curry
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (acı toz biber kullandım)
- tuz
- 3 adet orta boy domates (rendelenmiş)
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

hazırlanması
- orta boy bir tencereye sıvı yağ - soğan ve sarımsağı ekledim
- soğanlar yumuşayıncaya kadar orta/kısık ateşte 3-4 dakika kavurdum
- toz kimyon - toz kişniş - kimyon tohumu - zerdeçal - toz kırmızı biber - curry ve tuzu ilave ettim
- baharatların kokusu çıkmaya başlayınca rendelenmiş domatesleri ilave ettim ve yaklaşık 5 dakika pişirdim
- haşlanmış nohutları ve suyu ilave ettim karıştırdım - tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika pişdikten sonra
- rendelenmiş taze zencefil ve doğranmış biberleri ilave ettim - karıştırdım
- yarım saat daha pişirdim - ocağın altını kapattım
- sade pirinç pilavı ile birlikte servis ettim

1 yorum:

crispy dedi ki...

Agzimin sulari akiyor tutun beni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...