tarçın kokusu kış mevsimine yakışıyor
bu keki en çok ılık yemeyi seviyorum
fındık yağı / zeytinyağını yarı yarıya
ve
granny smith elma kullandım
malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı küp küp doğranmış elma
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz
- 2 çay kaşığı tepeleme tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
hazırlanması
- kek kalıbını yağladım - unladım(26 cm kelepçeli kalıp kullandım)
- un - kabartma tozu - tuz - tarçın ve karbonatı birlikte eledim
- şeker - sıvıyağ - yumurtalar ve vanilyayı mikserle 4-5 dakika çırptım
- rendelenmiş havuç - küp küp doğranmış elma - kuru sarı üzüm ve ince çekilmiş cevizi kaseye ilave ettim - spatula ile iyice karıştırdım
- elediğim kuru malzemeyide ilave ettim spatula ile iyice karıştırdım
- yağlanmış unlanmış kek kalıbına döktüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim
- servis ederken üstüne pudra şekeri serptim
3 yorum:
benimde yaptığım elmalı bir kekim vardı,ama onda havuç yoktu .Bu mükemmel oluyor
Betül
Yedigim en nefis keklerden biri oldu. Denedim, ikrm ettim ve resmen kapisildi.ellerinize saglik...
arzu afiyet olsun:)
ellerinize sağlık
Yorum Gönder