27 Ekim 2010 Çarşamba

somon yahni.....


yapımı kolay
ve
tam kış yemeği
özellikle
kızarmış ekmekle yemenizi öneriyorum
bu ölçü
4 kişilik
tarif kantin den
malzemeler
- 400 gr temizlenmiş somon eti
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 adet büyük patates
- 1 adet küçük kereviz
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 2 adet küçük kabak
- 50 gr ıspanak
- 1 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 40 gr taze zencefil
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 2 dal taze fesleğen
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 ml su
terbiyesi için malzeme
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tutam zerdeçal
- 5 gr rendelenmiş taze zencefil
- 4 adet taze fesleğen yaprağı
hazırlanması
- somonları balıkçıda derisiz fileto olarak temizlettim - 3.4 cm büyüklüğünde iri kuşbaşı doğrattım
- soğanı yemeklik
- havuçu tavla pulu gibi
- patates ve kerevizi küp küp
- kabakları 1 - 1.5 cm eninde 4 cm boyunda doğradım
- ıspanakları yıkadım - iri iri doğradım
- zencefili rendeledim
- sarımsağı ezdim
- büyükçe bir tencereye zeytinyağını koydum
- soğanları yumuşayıncaya kadar soteledim
- zencefil - sarımsak - havuç - limon kabuğu rendesini - 2 dal taze fesleğen ve defne yapraklarını ilave ettim - yaklaşık 7 - 8 dakika karıştırarak kavurdum
- patatesleri ekledim 5 -6 dakika kavurdum
- suyu ilave ettim
- havuç ve patateslerin pişmesine yakın ( yaklaşık 10 dakika sonra) kerevizleri de tencereye ilave ettim
- terbiyeyi hazırladım ve bir kenara koydum (tüm malzemeyi mutfak robotunda çektim)
- tencereye kabakları ilave ettim
- tencerenin ağzı açık olarak 5 dakika daha pişirdim
- suyunu ayarladım - ( su malzemenin üstünü kaplamalı )
- tencerde kaynayan malzemenin içerisine somonları ve ıspanakları ilave ettim
- tuzunu ayarladım
- tencerede kaynayan yahninin suyundan 1 kepçe terbiye malzemesine karıştırdım
- terbiye malzemesini tencereye ağır ağır ilave ettim - karıştırdım
- tencerenin altını kapattım
- çukur tabaklarda üstüne taze çekilmiş karabiber ve bol dereotu serperek sıcak servis ettim

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis bir yemek olmus. Ellerinize saglik.

beste dedi ki...

zencefil, zerdecal himmmm cok sey vaad ediyor bu yemek:) afiyet olsun

deafmute dedi ki...

Somonu genelde ızgara yada fırında yemeye alışmış biri olarak, bu tarif bana somon için değişik geldi.Malum ağır bir balık olmasından, yağından vs.
Sebzelerle ve terbiyeyle merak ettim doğrusu tadını.
Elinize sağlık.

SERAP UZUN-KARAKAZANDAN dedi ki...

Degisik ve güzel bir tarif ellerine saglik,denencek ins.


Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Berrin, nefis olmustur eminim, sizlere afiyet olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...