7 Ekim 2010 Perşembe

yoğurt soslu mantı (lumaca) makarna....


makarnayı kişi başına 80 gr olacak miktarda
ve
pastavilla marka kullandım
paketin üzerinde haşlanma süresi 12- 13 dakikadır yazıyor
lakin
2 dakika fazla haşlanmış hali
benim daha çok hoşuma gidiyor
merak etmeyin haşlanırken etli malzeme dışarı çıkmıyor
benim gibi mantı yapmasını bilmiyorsanız
idare ediyor
malzemeler
- mantı makarna
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
- 500 gr yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz - karabiber
- kuru nane
- sumak
hazırlanması
- kıymayı rendelenmiş soğan - tuz - karabiberle köfte harcı gibi yoğurdum
- makarnaların içini kıymalı malzeme ile doldurdum
- makarnaları içine biraz tuz koyduğum kaynayan suda 15 dakika haşladım
- yoğurt ve ezilmiş sarımsağı pütür kalmayacak şekilde çırptım
- küçük bir sos tenceresinde domates ve biber salçasına 2 - 3 çorba kaşığı makarnanın haşlama suyundan ilave ettim - 2 dakika kaynattım
- küçük bir tavada tereyağını erittim
- servis tabağına önce makarna
sonra sarımsaklı yoğurt - salçalı sos - tereyağı ( iskender kebapta olduğu gibi) döktüm
- nane - sumak serperek servis ettim

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Amaa yinede vakit aliyor hazirlamasi degil mi? Sevgiler...

Zamandan Sızan...KIYMET dedi ki...

Annem yapardı anımsattın bana sevgili Berin..En az mantı kadar lezzetli olur..

ilahi tatlar dedi ki...

kıymet gerçekten
mantı kadar lezzetli oluyor

Oya Kayacan dedi ki...

Tebrik ederim sabrını. Biz bunu makarna üstüne bol kıymalı domatesli sos ve de sarmısaklı yoğurt şeklinde tüketiriz ;))

DATLIM dedi ki...

Ellerinize sağlık eziyetli ama lezzetli :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...