10 Ekim 2010 Pazar

kuru fasulye.....

yağsız dana eti alıyorum ve kasapta biraz küçük doğratıyorum
kuru fasulyeyi geceden kaynar suya koyuyorum sabah sadece bir taşım kaynatıyorum
acı kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip bütün olarak kullanıyorum
pişirme süresini kullandığınız tencerenin bakliyat pişirme ayarına göre ayarlamanız en doğrusu olur
malzemeler
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- 300 gr dana kuşbaşı
- 1 adet siviri biber( ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet kuru soğan( yemeklik doğranmış)
- 1/2 çorba kaşığı biber salçası
- 1/2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet büyük domates (rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet acı kırmızı biber
- 4 su bardağı sıcak su
hazırlanması
- fasulyeleri bir gece önceden sıcak su dolu kapaklı bir kapta beklettim
sabah bir taşım kaynattım -üstündeki köpüğü aldım - süzdüm
- düdüklü tencereye tereyağı zeytinyağı ve etleri koydum 4-5 dakika soteledim
- soğan - sarımsak - biberleri ekledim 2 dakika daha soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirdim
- domates salçası - biber salçası ve rendelenmiş domatesi ilave ettim 2 - 3 dakika daha pişirdim
- fasulyeleri sıcak suyu ve acı biberi ilave ettim düdüklü tencerenin kapağını kapattım 15 dakika pişirdim
- yanında pirinç pilavı ile servis ettim

3 yorum:

DATLIM dedi ki...

Kuru fasulyeye bir laf söylenir mi? :)sadece ellerinize sağlık denir

SERAP UZUN- KARAKAZANDAN dedi ki...

Harika olmus ellerinize saglik,tam benim begendigim tarzda rengi harika.

Selamlarimla,Serap.

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

ben pek sevmem ama havalar tam da kurufasulye tadında. eline sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...