11 Ekim 2010 Pazartesi

sütlü irmik tatlısı....

en kolay pişirilebilen sütlü tatlı tarifi
sos için
mevsimine göre meyve kullanıyorum
çilek - vişne -böğürtlen vs.
malzemeler
- 1 lt süt
- 7 çorba kaşığı irmik
- 7 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
sos için malzeme
- 1 kase böğürtlen(dondurulmuş)
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tepeleme pirinç unu
hazırlanması
- ortaboy bir tencerede süt - irmik - vanilya ve şekeri muhallebi gibi karıştırarak pişirdim
- koyulaşınca ocaktan aldım
- tereyağını tencereye ilave ettim eriyene kadar karıştırmaya devam ettim
- tek kişilik kalıpların içini ıslattım tatlıyı içlerine paylaştırdım
- buzdolabına koydum
sosun hazırlanması
- küçük bir sos tenceresinde
- böğürtlen - pudra şekeri - pirinç unu ve limon suyunu karıştırdım
- yüksek ısıda 2-3 dakika pişirdim
- el blenderinden geçirdim
- buzdolabından çıkardığım tatlıları servis tabağına koydum üstüne böğürtlenli sos dökerek servis ettim

8 yorum:

DATLIM dedi ki...

Çok hafif ve besleyici bi tatlı çok severim ellerinize sağlık...görünütü harika...

Senem KAPTAN dedi ki...

yummmyyy. görünüşü harika berrin'cğm....

gezicini dedi ki...

tüm yemeklerinizi ilgiyle takipteyim. bunu denemek isterim.
elinize sağlık.
sevgiler
gorki

canan dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerine sağlık..

ilahi tatlar dedi ki...

sevgili;
datlım
senem cim
görkem
canan
teşekkür ederim

SERAP UZUN--KARAKAZANDAN dedi ki...

Sütlü tatlilari cok severim her zaman yaptigim talidir.Ellerine saglik.

Sevgilerimle,Serap.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Dolapta beklettikçe daha da güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, cok istah acici gorunuyor, nefis olmus Berrin.

Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta diliyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...