12 Ekim 2010 Salı

hamsili gözleme....

patates püresinin tarifi kantin den ;
haşlanmış patatesleri ezdim -sıcakken çok az sıcak süt ve 1 çay kaşığı tereyağı ekledim karıştırdım
hamsinin gözlemesimi olurmuş dememek lazım
malzemeler
- 600 gr hamsi
- 1 adet yufka
- 100 gr patates püresi
- 1 adet küçük soğan
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 2 çorba kaşığı nane
- 1 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- pul kırmızı biber
- tuz - karabiber
hazırlanması
- hamsilerin içini ve kılçıklarını temizledim - yıkadım - süzdüm
- 2 adet orta boy patatesi haşladım püre yaptım
- soğanı yemeklik doğradım az zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum
- dereotu - maydanoz - nane ve taze soğanı incecik doğradım
- kavrulmuş soğanı ve doğradığım yeşillikleri soğumuş püre ile birleştirdim - iyice karıştırdım- içine kuş üzümünü - pul biber - tuz karabiber ve limon suyunu ekledim karıştırdım
- yufkayı dörde böldüm sivri tarafı karşıyı gösterecek şekilde yerleştirdim
- hamsileri 8 gruba ayırdım (her gözleme için 2 grup kullandım)
- püreli harcı 4 e böldüm
- hamsilerin birinci bölümünü derili kısmı yufkaya değecek şekilde yanyana dizdim - tuzladım
- üstlerine hamsilerden taşmayacak şekilde püreli karışımı ince bir tabaka halinde yaydım
- en üste tekrar hamsileri dizdim (bu kez derili yüzeyleri üstte kalacak)
- gözlemeyi zarf gibi kapattım








- bekletmeden ızgara/teflon tavada kızarttım
- yanında yeşil salata ile servis ettim

11 yorum:

Senem KAPTAN dedi ki...

berrin bu bizim karadenizin hamsi kuşuna benzemiş...

berrin dedi ki...

senem cim
bu kış bildiğim bütün hamsili tarifleri bloga koymayı düşünüyorum:)

Brajeshwari dedi ki...

ben bunu yerim Berrin..hemde çok fena..

SERAP UZUN--KARAKAZANDAN dedi ki...

cOK ILGINC BIR TARIF ELLERINE SAGLIK.

nesrin dedi ki...

Cok lezzetli olmustur. Ellerinize saglik. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sizce takriben kac gr/kg hamsi kullanmis olabilirsiniz?

berrin dedi ki...

uyardığınız için teşekkür ederim
600 gr kullandım

yemekbiraşk dedi ki...

koyu bir karadenizlisiniz ozaman :)
Çok enteresan olmuş bir o kadarda lezzetli gözüküyor :)
sevgiler..
seval

berrin dedi ki...

merhaba yemek bir aşk
koyu olmasada karadenizliyim:)

Tijen dedi ki...

Bence bu çok yaratıcı bir tarif. Çok da iştah açıcı!

Ebruli dedi ki...

Mutlaka denemek lazım. Çok değişik bir tarif olmuş...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...