11 Haziran 2010 Cuma

fesleğenli kurabiye.....


bu tarifi tv de seyrettim
basit ve lezzetli
un miktarını
kulak memesi kıvamı na göre ayarladım
ben kalıpla şekil verdim
ama
elle şekil vermek daha pratik.....
malzemeler
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 100 gr beyaz peynir ( sert ve tuzsuz)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı çok ince doğranmış taze fesleğen
- tuz
- alabildiği kadar un
üstü için malzeme
- 1 adet yumurtanın beyazı
- susam
hazırlanması
- yumurta akı ve susam hariç diğer malzeme ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurdum
- şekil verdim
- üstlerine yumurta akı sürüp susam serptim
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirdim

5 yorum:

ZarpandiT dedi ki...

kurabiyeler çok güzel görünüyor tuzlu kurabieyelere karşı fena bir zaafım var :) geçen gün aldığım taze fesleğenleri tek tek dizip kuruttum ben onu kullanmalıyım :)

Aylin dedi ki...

BENİM SAKSILARDAKİ FESLEĞENLERDEN OLMAMI ACABA:)))

ELLERİNE SAĞLIK TUZLU KURABİYELERİ BENDE ÇOK SEVERİM

ilahi tatlar dedi ki...

saksıda kendi yetiştirdiğim fesleğenlerden kullandım:))

Sibel dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Denenecekler listesine eklendi:) Eline sağlık Berrinciğim, sevgilerimle..

narcicegirengi/sevde dedi ki...

Bu tarif gercekten guzel olur. Feslegen de kurabiyeye cok yakisir. Elerinize saglik. Sevgiler
narcicegirengi.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...