12 Haziran 2010 Cumartesi

körili karnabahar....


bu aralar
sık sık
vegeteryan yemekler pişiriyorum
neden bilmem bünye eti reddediyor
tarifi buradan aldım
malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 adet patates (kabuklarını soydum - küp küp doğradım )
- 1 adet küçük karnabahar ( küçük parçalara ayırdım )
- 4 adet domates (kabukları soydum - küp küp doğradım)
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
hazırlanması
- zeytinyağında küp küp doğranmış soğanlara bir tutam tuz ilave ettim kavurdum
- küp küp doğranmış patatesleri ilave ettim her tarafları kızarana kadar pişirdim
- karnabaharları ilave ettim biraz daha pişirdim
- kimyon - köri - zerdeçal ve ezilmiş sarımsağı ilave ettim
- domatesleri ilave ettim - biraz daha tuz ekledim
- tencerenin kapağını kapattım orta ateşte 20 dakika pişirdim (karnabahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar)
- tencerenin kapağını açtım 5 dakika daha pişirdim
- ocağı kapattım
- bir kasede yoğurdu çırptım tencereye ilave ettim - karıştırdım
- yasemin pirinci ile pişirdiğim pilavla servis ettim

4 yorum:

Eya dedi ki...

Berrincigim...vejeteryan veya et...hic önemli degil, yeterki böyle güzel paylasimlarini görelim.Ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

ilahi tatlar dedi ki...

zehra cım
görüntüleri bulamaç gibi
ama
kullanılan baharatlarla alakalı olsa gerek hint yemekleri lezzetli oluyor....
sırada ekmek tarifleri var:))

bahar dedi ki...

hımm farklı bir tat ellerine sağlık

Brajeshwari dedi ki...

cok bastan çıkarıcı...
kokusu geldi burnuma, öyle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...