23 Ocak 2010 Cumartesi

ev yapımı mayonez......


tamamen saf sızma yağla biraz ağır oluyor
ayçiçek - kanola - üzüm çekirdeği ve sızma yağ karışımı kullandım
mayonezi
az hardal - kapari - dereotu ile karıştırıp
ızgara balık yanında servis etmek için yaptım
tarif kantin den
malzemeler
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 200 ml sıvı yağ
hazırlanması
- yumurta sarısı limon suyu ve tuzu çırptım
- sıcak suyu ekledim çırptım
- sonra sıvıyağı eklemeye başladım damla damla - çırparak
- mayonez yapmak sabır işi yağın yarısı bitene kadar damla damla( yoksa kesilebilir)
- yağın diğer yarısını ip gibi incecik akıtarak çırpmaya devam ettim
- kıvamını bulunca kavanoza doldurdum - buzdolabına koydum

5 yorum:

gulsev dedi ki...

uzun zaman önce mayanez yapma makinası gibi birşey almıştım, makina demek yanlış olur esasında,manuel olarak kullanılıyor. Sizin tarif beni mayonez yapma konusunda tetikledi, aparatı bulup çıkarayım bari :)
Elinize sağlık.

berrin dedi ki...

sevgili deafmute
üşenmesem ve mutfakta yaptığım dağınıklık gözümü korkutmasa herşeyin evde yapılmış olanını seviyorum ve tercih ediyorum....
son günlerde salatalarda kullanmak için tohum filizlendirme çalışmaları yapıyorum :)

sevimlimutfak dedi ki...

Eskiden hep evde yapardık mayonezi,bir an eskilere gittim bu tarifi görünce. Evde yapılan gibi olurmu hiç hazır satılanlar. Hatırlattığın için teşekkürler. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Oya Kayacan dedi ki...

Annem Selma tahta kaşığı sürekli aynı yöne doğru döndürürken ben de yanında durup yağın damlatılması ve akıtılması safhalarıyla ona katkıda bulunurdum. Çok uzun zamandır annemin yaptığı o taş gibi mayonez gibisini yemedim. Senin de ellerine sağlık, bizleri eski günlere götürdün bak.

zarpandit dedi ki...

gece gece acıkmış biri için oldukça lezzetli bir tarif..ahh zayıf olmak ve bir dilim kızarmış ekmeğe sürüp yemek vardıııı

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...