6 Ekim 2013 Pazar

ıspanaklı - havuçlu pilav.....


ızgara sardalye ile servis ettim
tuzsuz - kavrulmamış kaju fıstık kullandım
bu ölçü dört kişilik
malzemeler
- 250 gr basmati pirinç
- 150 gr ıspanak
- 3 adet orta büyüklükte domates
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 ml sıcak su
- 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 60 gr kaju fıstığı
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- tuz
hazırlanması
- soğanı yemeklik doğradım
- sarımsakları ince doğradım
- domateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- havucu soydum rendenin iri kısmı ile rendeledim
- ıspanakları yıkadım saplarını kestim (yaprak kısımlarını kullandım)
- pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koydum
- soğan ve sarımsakları tencereye ekledim 3-4 dakika çevirdim
- domatesleri ekledim 4 dakika soğan sarımsakla birlikte pişirdim
- havuç ve pirinci ekledim - karıştırdım
- yarım litre sıcak su ve tuz  ekledim - kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kıstım 15 dakika pişirdim
- pişmekte olan pirinçlerin üstüne ıspanak yapraklarını kimyon ve kişnişi serptim 5 dakika daha pişirdim
- yanmaz tavada kaju fıstıkları kavurdum - iri iri doğradım pilavın üstüne serpiştirdim - karıştırdım
- sıcak servis ettim

1 yorum:

crispy dedi ki...

Abla ben bugün diyete girdim nedir bu şimdi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...