10 Ekim 2013 Perşembe

thai usulü karnabahar.....


eğer
acı seviyorsanız kurutulmuş kırmızı biber ilave edebilirsiniz

malzemeler
- 650 gr karnabahar (orta büyüklükte 1 adet )
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 5 adet yeşil soğan
- 1/2 litre su
- 2 çorba kaşığı soya sos
- 1 çorba kaşığı balık sos
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
- 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/2 demet maydanoz
hazırlanması
- karnabahar çiçeklerini küçük parçalara ayırdım
- yeşil soğanı çapraz doğradım
- kırmızı biberin tohumlarını temizledim - ince doğradım
- sarımsakları ince ince doğradım
- zencefili rendeledim
- wok tavaya yağı koydum
  yeşil soğan
  sarımsak
  kırmızı biberleri koydum iki dakika çevirdim
- karnabaharı ve rendelenmiş zencefili ekledim iki dakika karıştırarak pişirdim
- soya sos - balık sos - şeker -  yarım litre su ve zerdeçalı  ilave ettim
- karnabahar yumuşayana kadar pişirdim
- doğranmış maydanozları üstüne serptim - servis ettim

2 yorum:

beste dedi ki...

harika cok sevdim :)

A.O Bolat dedi ki...

Acıyla aram olmasa da yemek görüntüsü nedeniyle olmalı ki canım acı çekti :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...