6 Şubat 2013 Çarşamba

kısır.........

kısırı  
tere ve dilimlenmiş  jalepone biber turşusu ile servis ediyorum
malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 3 dal taze soğan (ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 çorba kaşığı tepeleme  biber salçası
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu (limon çok sulu ise yarım limon suyu kullanıyorum)
- 1/2 yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (acı)
- tuz
- 2.5 su bardağı sıcak su

hazırlanması
- kapaklı geniş bir kabın içerisine  bulgur ve sıcak suyu koydum - kapağını kapattım (bulgur  suyu çekene kadar)
- kuru soğanı sıçan dişi doğrayıp 3 çorba kaşığı zeytin yağında kısık ateşte kavurdum
- yumuşamış bulgura;
  kavrulan soğanları
  ezilmiş bir diş sarımsağı
  biber ve domates salçasını
  kimyon - pul biber
  tuz
  maydanoz
  taze soğanı ilave ettim iyice karıştırdım
- nar ekşisi - limon suyu ve sızma zeytin yağını da ilave ettim - karıştırdım - servis ettim

3 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

şimdi bu kısıra kim hayır diyebilir ki...ellerinize sağlık...

Özgür Tatlar dedi ki...

kisira kim hayir diyebilir ki.almanya da yaptigim tum arkadaslarim da ilk defa yemelerine ragmen cok begeniyorlar kisiri.ellerinize saglik.

ömür dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)canım istedi
omurinandi.blogspot.com bende beklerim sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...