kabak tatlısının değişik bir yorumu
menüde balık varsa bu tatlıda oluyor - çoğu zaman
hafif - lezzetli ve basit
semerkant ı çağrıştıryor o sebepten adı semerkant
balkabağı pişerken çok sulandı - suyu süzdüm sonra ezdim
malzemeler
- 1.5 kg balkabağı (temizlenmiş)
- 500 gr toz şeker
- 200 gr fındık tozu
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çorba kaşığı labne peynir
- yarım paket pötibör bisküvi
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 3 adet tane kakule
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (rendenin ince kısmı ile rendelenmiş)
- antep fıstık tozu
hazırlanması
- balkabağını yayvan bir tencereye dizdim ve üzerine toz şeker serptim - çubuk tarçın -yıldız anason ve kakule taneleri tencereye ilave ettim
- kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirdim ve ezdim
- ezilmiş balkabağının içine fındık tozunu ilave ettim karıştırdım
- krem şantiyi derin bir kasede bir çay bardağı soğuk süt ile birlikte çırptım - bir çorba kaşığı labne peynir ve limon kabuğu rendesini ilave ettim karıştırdım
- pötibör bisküvileri elimle küçük parçalara böldüm
- servis kaselerine ikişer kaşık balkabağı koydum
- üstüne bisküvi parçaları
- tekrar iki kaşık balkabağı
- üste krem şanti
ve
-en üste toz antep fıstığı serptim (süslemek için)
- buzdolabında beklettikten sonra servis ettim (en az iki saat bekletmek gerekiyor)
5 yorum:
çok çok güzel bir tarif ve her iki fotoğraf da nefis...
Berrincim yine harika bir tarif.
Bal kabağı ile yapılabilecek nefis bir tatlı olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Bu arada fotoğrafları kıskandım; çok güzel çekiyorsun. Bir işin sırrını öğrenebilsem iyi olacak:) Ellerine sağlık.
Ellerinize sağlık. İsmide çok güzelmiş. afiyetler.
enfes görünüyor gecenin şu saatinde
enfes görünüyor gecenin şu saatinde
Yorum Gönder