tere ve dilimlenmiş jalepone biber turşusu ile servis ediyorum
malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 3 dal taze soğan (ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu (limon çok sulu ise yarım limon suyu kullanıyorum)
- 1/2 yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (acı)
- tuz
- 2.5 su bardağı sıcak su
- kapaklı geniş bir kabın içerisine bulgur ve sıcak suyu koydum - kapağını kapattım (bulgur suyu çekene kadar)
- kuru soğanı sıçan dişi doğrayıp 3 çorba kaşığı zeytin yağında kısık ateşte kavurdum
- yumuşamış bulgura;
kavrulan soğanları
ezilmiş bir diş sarımsağı
biber ve domates salçasını
kimyon - pul biber
tuz
maydanoz
taze soğanı ilave ettim iyice karıştırdım
- nar ekşisi - limon suyu ve sızma zeytin yağını da ilave ettim - karıştırdım - servis ettim
3 yorum:
şimdi bu kısıra kim hayır diyebilir ki...ellerinize sağlık...
kisira kim hayir diyebilir ki.almanya da yaptigim tum arkadaslarim da ilk defa yemelerine ragmen cok begeniyorlar kisiri.ellerinize saglik.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)canım istedi
omurinandi.blogspot.com bende beklerim sevgiler
Yorum Gönder