16 Şubat 2013 Cumartesi

balkabaklı kek......

tam buğday unu kullanmak tamamen benim tercihim 
beyaz un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya beyaz tam buğday unu karışımı kullanabilirsiniz
bu adresten esinlendim
malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı ve zeytinyağını yarı yarıya kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 1/2 su bardağı balkabağı püresi
- 1/2 su bardağı parça çikolata
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket baking powder
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı rende portakal kabuğu
- 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
- 3 adet karanfil - 3 adet kakule
balkabağı püresi için malzemeler
- 1 kg balkabağı (kabukları temizlenmiş)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
hazırlanması
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- kabukları temizlenmiş balkabağı dilimlerini fırın tepsisine yerleştirdim - 2 çorba kaşığı toz şekeri kabakların üstüne serptim
- 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirdim
- pişmiş kabakları robotta püre haline getirdim
- karanfil taneleri ve kakule tohumlarını havanda ezdim
- yuvarlak kek kalıbını yağladım - un serptim bir kenara koydum
- kuru malzemeyi birlikte eledim (un - karbonat - baking powder - vanilya -  tarçın - muskat rendesi  karanfil/kakule tozu)
- sıvı yağ ve toz şekeri mikserle 4-5 dakika çırptım
- malzemeyi çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker çırpma kabına  ilave ettim
- kuru malzemeyi ilave ettim 3 dakika çırptım
- portakal kabuğu rendesi ve  balkabağı püresini ilave ettim 3 dakika çırptım
- çikolata parçalarını ilave ettim 2 dakika çırptım
- malzemeyi kek kalıbına döktüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50 - 55 dakika pişirdim

8 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

Negüzel kabarmış,değişik bir kek olmuş elinize sağlık :)

nursen aksoy dedi ki...

Süper bir kek olmuş,ellerinize sağlık.bayıldım..

crispy dedi ki...

Ağzımın suları akıyor hemen deneyeyim mi?

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık miss
sevgiler

Esma dedi ki...

Çok güzel ve lezzetli görünüyor,lif oranı da artmış kekin,bütün kekler benlik ama bu tam benlik olmuş,elinize sağlık

ilahi tatlar dedi ki...

sevgili nurşen ve esma
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

wowww çok güzel kabarmış.

nilay dedi ki...

Bayılırım balkabağına zaten
Nefissss bir görüntü olmuş
Elllerine sağlık
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...