beyaz un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya beyaz tam buğday unu karışımı kullanabilirsiniz
bu adresten esinlendim
malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı ve zeytinyağını yarı yarıya kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 1/2 su bardağı balkabağı püresi
- 1/2 su bardağı parça çikolata
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket baking powder
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı rende portakal kabuğu
- 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
- 3 adet karanfil - 3 adet kakule
balkabağı püresi için malzemeler
- 1 kg balkabağı (kabukları temizlenmiş)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- kabukları temizlenmiş balkabağı dilimlerini fırın tepsisine yerleştirdim - 2 çorba kaşığı toz şekeri kabakların üstüne serptim
- 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirdim
- pişmiş kabakları robotta püre haline getirdim
- karanfil taneleri ve kakule tohumlarını havanda ezdim
- yuvarlak kek kalıbını yağladım - un serptim bir kenara koydum
- kuru malzemeyi birlikte eledim (un - karbonat - baking powder - vanilya - tarçın - muskat rendesi karanfil/kakule tozu)
- sıvı yağ ve toz şekeri mikserle 4-5 dakika çırptım
- malzemeyi çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker çırpma kabına ilave ettim
- kuru malzemeyi ilave ettim 3 dakika çırptım
- portakal kabuğu rendesi ve balkabağı püresini ilave ettim 3 dakika çırptım
- çikolata parçalarını ilave ettim 2 dakika çırptım
- malzemeyi kek kalıbına döktüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50 - 55 dakika pişirdim
8 yorum:
Negüzel kabarmış,değişik bir kek olmuş elinize sağlık :)
Süper bir kek olmuş,ellerinize sağlık.bayıldım..
Ağzımın suları akıyor hemen deneyeyim mi?
ellerine sağlık miss
sevgiler
Çok güzel ve lezzetli görünüyor,lif oranı da artmış kekin,bütün kekler benlik ama bu tam benlik olmuş,elinize sağlık
sevgili nurşen ve esma
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
wowww çok güzel kabarmış.
Bayılırım balkabağına zaten
Nefissss bir görüntü olmuş
Elllerine sağlık
Sevgiler
Yorum Gönder