25 Mayıs 2012 Cuma

çilek reçeli......


istediğim gibi çilek bulabilmek için birkaç  market dolaştım
etiketinde bursa çileği yazan ve en güzel kokanından aldım
reçel pişirmek için öncelikle bakır tencere tercih ediyorum - yoksa çelik
çilekler kaynadıkça üstünde köpük (kef) birikiyor
eğer
tereyağı koyarsanız köpük çok az oluyor ve reçelin rengi parlak oluyor
ve mutlaka tahta kaşıkla karıştırıyorum - metal kaşık sulandırıyor
malzemeler
- 3 kg çilek
- 2 kg toz şeker
- 1 adet limonun suyu (1/4 su bardağı)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
hazırlanması
- çilekleri yıkadım - bir kez daha yıkadım -  saplarını ayıkladım
- çilekleri doğradım (büyük olanları 4 -5 parça - küçük  olanları iki parça )
- büyük boy tencereye doğradığım çilekler ve bir çorba kaşığı tereyağını koydum
- tencereyi ocağa koydum ( yüksek ateşte)
- çilekler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını orta/kısık ateşe getirdim
- tahta kaşıkla arasıra  karıştırarak 30 dakika pişirdim
- şekeritencereye  ilave ettim tahta kaşıkla arasıra karıştırmaya devam ederek 30 dakika daha pişirdim
- tencereyi ocaktan aldım ve el blenderi ile çilekleri ezdim ( çok fazla ezmeyin 6-7 kez bızlamak yeterli oluyor)
- tencereyi tekrar ocağa koydum limon suyunu ilave ettim 10 - 12 dakika daha kaynattım - tencereyi ocaktan aldım
- 5 dakika beklettikten sonra kavanozlara paylaştırıdım ( kavanozların kapaklarını kapatmayın)
- reçeller soğuyunca kavanozların kapaklarını kapattım - buzdolabına kaldırdım

9 yorum:

derya dedi ki...

Canım bende mutlaka tereyağ eklerim
ellerine sağlık.Hayırlı cumalar sev
giler.

Cafe Kanelo dedi ki...

Çok güzel olmuş, çilek reçeli en sevdiğim reçellerden biridir.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor çok severim çilek reçeli
sevgiler

sevil şahin dedi ki...

Çok nefis olmuş canım ellerine sağlık afiyetle tüketin..

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

bende bir yemek kaşığı tereyağı yada margarin koyarım
eline sağlık
sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

iyi çilek bulmak gerçekten artık zorlaştı,bende bulunca hemen yaparım reçelimi,ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

sare dedi ki...

Berrincim, çok güzel görünüyor. rengi de harika olmuş. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

nesrin dedi ki...

Bir dahakine ben de püf noktalarina dikkat edecegim. Ellerine saglik. Cilegin tam zamaniyken tadimlik da olsa yapmali.

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...