31 Mayıs 2012 Perşembe

siyah fasulyeli pilav.......


jamie benim guru - m
jamie oliver hayranlığımı blogu okuyanlar keşfetmiştir:))
denediğim her tarifi çok ama çok lezzetli 
meksika fasulyesi yerine haşlanmış barbunya da aynı sonucu veriyor
malzemeler
- 250 gr basmati pirinç
- 500 ml sıcak su (ya da tavuk suyu)
- 2 tane yeşil soğan
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 kutu meksika fasulye konservesi (400 gr)
- 1 avuç maydanoz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- 2 tane taze soğanı ince ince doğradım
- pilav tenceresine zeytinyağını koydum
- doğradığım soğanları tencereye ilave ettim bir kaç dakika çevirdim
- tencereye tarçın çubuğunu ekledim
- tuz - karabiber ilave ettim
- 250 gr pirinci ilave ettim - karıştırdım - suyunu ekledim (500 ml) - tencerenin kapağını kapattım
- ocağın altını iyice açtım 2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kıstım
- meksika fasulye konserve kutusunun içindeki suyu süzdüm - iyice yıkadım
- fasulyeleri tencerede pişmekte olan pilavın içine ilave ettim (karıştırmadım)
-  piştikten sonra ince doğradığım maydanozu serptim - karıştırdım

3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

meksika fasülyesini çok severim,değişik bir tarif olmuş,ellerine sağlık canım..

Cafe Kanelo dedi ki...

Görüntü süper,eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık,sevgiler:)

Hayatın Tatları dedi ki...

jamie oliver ı bende çok severek izliyorum. Ne kadar pratik ve güzek sunumlu yemekler hazırlıyor. Siyah fasulyeli pilavıda bu hafta mutlaka denerim zaten mehtap hanımda bu haftaki programda pilav ve baklagil vermişti tam bu detox programına uygun bir tarif olur. ellerinize sağlık :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...