26 Şubat 2012 Pazar

hardallı tavuk........

jamie oliver in tarifleri tam damak zevkime göre
tarif
home tv. den
derili göğüs eti yerine  derisiz göğüs eti kullandım
ve
hardal tozu aktarlarda satılıyor
malzemeler
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 1 adet pırasa
- 3 tatlı kaşığı hardal tozu (silme)
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal (tepeleme)
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- 3 parça göğüs etinin üzerine tuz - karabiber serptim
- 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavukların üstüne gezdirdim
- her parçaya 1 tatlı kaşığı (silme) hardal tozu döktüm ve ellerimle her tarafına sürdüm
- tavaya 1 çorba kaşığı yağ koydum
- tavukların her iki tarafını iyice kızarttım
- pırasayı çok ince doğradım ve tavukların olduğu tavaya ekledim
- pırasa ve tavukları birlikte 5 dakika pişirdim
- 1 tatlı kaşığı taneli hardalı tavaya ilave ettim
- ezilmiş sarımsakları ilave ettim
- yarım su bardağı sıcak su ilave ettim
- tavanın kapağını kapattım orta ateşte 15 - 17 dakika pişirdim
- yarım bardak kremayı ilave ettim 3 dakika daha pişirdim - ocağın altını kapattım
- tavadaki sosu servis tabağına koydum
- dilimlediğim tavukları sosun üstüne yerleştirdim
- tavukların üstüne çok az sızma zeytinyağı gezdirdim - pirinç pilavı ile servis ettim

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Jamie Oliver`in tariflerini ben de seviyorum. Nefis görünüyor. Ellerine saglik.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

tanıştığıma memnun oldum
çok hoş sunum
ellerine sağlık
bana da beklerim
:))

Unknown dedi ki...

Gerçek anlamda bir başyapıt olmuş :)
Ellerinize,emeğinize sağlık ..
Sağlıklı,mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..

crispy dedi ki...

Tavuğu lezzetli yapan pişirme alternatifleri hoşuma gidiyor eline sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...