jamie oliver in tarifleri tam damak zevkime göre
tarif
home tv. den
derili göğüs eti yerine derisiz göğüs eti kullandım
ve
hardal tozu aktarlarda satılıyor
malzemeler
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 1 adet pırasa
- 3 tatlı kaşığı hardal tozu (silme)
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal (tepeleme)
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- 3 parça göğüs etinin üzerine tuz - karabiber serptim
- 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavukların üstüne gezdirdim
- her parçaya 1 tatlı kaşığı (silme) hardal tozu döktüm ve ellerimle her tarafına sürdüm
- tavaya 1 çorba kaşığı yağ koydum
- tavukların her iki tarafını iyice kızarttım
- pırasayı çok ince doğradım ve tavukların olduğu tavaya ekledim
- pırasa ve tavukları birlikte 5 dakika pişirdim
- 1 tatlı kaşığı taneli hardalı tavaya ilave ettim
- ezilmiş sarımsakları ilave ettim
- yarım su bardağı sıcak su ilave ettim
- tavanın kapağını kapattım orta ateşte 15 - 17 dakika pişirdim
- yarım bardak kremayı ilave ettim 3 dakika daha pişirdim - ocağın altını kapattım
- tavadaki sosu servis tabağına koydum
- dilimlediğim tavukları sosun üstüne yerleştirdim
- tavukların üstüne çok az sızma zeytinyağı gezdirdim - pirinç pilavı ile servis ettim
4 yorum:
Jamie Oliver`in tariflerini ben de seviyorum. Nefis görünüyor. Ellerine saglik.
tanıştığıma memnun oldum
çok hoş sunum
ellerine sağlık
bana da beklerim
:))
Gerçek anlamda bir başyapıt olmuş :)
Ellerinize,emeğinize sağlık ..
Sağlıklı,mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..
Tavuğu lezzetli yapan pişirme alternatifleri hoşuma gidiyor eline sağlık
Yorum Gönder