29 Şubat 2012 Çarşamba

hamsi buğulama......

bu kış ankara da
sonu gelmeyen bir kar durumu var
bugün sokakta sadece kızakla kayan çocuklar vardı - gayet ciddiyim
neyse
hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabiliyor
buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis edebilirsiniz
yanında mısır ekmeği - salata - fırın sütlaç  vardı
malzemeler
- 500 gr hamsi
- 2 adet orta büyüklükte domates
- yarım demet taze soğan ( 6 - 7 adet)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet defne yaprağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- hamsilerin kılçıklarını çıkararak fileto olarak temizledim - yıkadım - süzdüm
- büyük bir kasenin içine tuz - karabiber - zeytinyağı -  ince doğranmış maydanoz - ince doğranmış taze soğanları koydum - karıştırdım
- hamsileri yeşilliklerle karıştırdım - harmanladım - oda sıcaklığında yarım saat beklettim
- domatesleri halka halka dilimledim
- yayvan kapaklı bir tepsi/tavaya domatesleri dizdim
- domateslerin üstüne hamsileri dizdim - kasede kalan harcı üzerine yaydım
- defne yaprakları ve limon dilimlerini hamsilerin üstüne yerleştirdim
- tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde balıkların üstüne yerleştirdim
- tavanın kapağını sıkıca kapattım
- 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis ettim

6 yorum:

nesrin dedi ki...

Hamsi ve misir ekmegi ikilisini sevdim. Misir ekmegi evde mi yapildi yoksa hazir mi alindi acaba? Güzel bir tarif bulursam denemek isterdim.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bizim evde en çok hamsi sevilir ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

ohhhh mis gibi balik...yaninada salata :-)))

berrin dedi ki...

nesrin
mısır ekmeğini evde yaptım
tarif buradan
http://www.kantin.biz/tarifler.php?cat=28&id=31

Emel Kurt dedi ki...

Selam,cok severim hamsinin her çeşidini . Hele Mısır ekmegi bayılırım , favorim yoğurtlar yemek Mısır ekmegini. Ellerine saglık ,sevgiler...

nesrin dedi ki...

Berrin, tesekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...