22 Mayıs 2011 Pazar

muzlu - kakaolu kek......

evdeki olgun muzları değerlendirdim...
doygun ıslak ıslak bir kek oldu
malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet olgun muz (ezilmiş)
- 1 su bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- 3 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya


hazırlanması
- bir kasede un - şeker - kakao -  kabartma tozu ve tuzu karıştırdım
- eritilmiş tereyağı - yumurta - yoğut - vanilyayı birlikte çırptım
- ezilmiş muzu ekledim - spatula ile karıştırdım
- kuru malzeme ile ıslak malzemeyi spatula ile nazikçe karıştırdım
- kek kalıbını yağladım
- karışımı kek kalıbına boşalttım
- önceden 180 derece ıstılmış fırında 35 - 40 dakika pişirdim

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Gercekten nefis görünüyor.

crispy dedi ki...

bir tanede sade muzlu kek tarifin vardı,ben onu yapmıştım çok beğenmiştim.Bu ondan daha mı lezzetli?

Adsız dedi ki...

Bizim evde durum hiç iyi değil söyleyeyim dedim. kulağımda akapunktur iğneleri ekran karşısında tarifi yazarken feci komik gözüküyorum. Yeni tarifleri deneyeceğim derken Erdo'nun ''Bu evde nasıl diyet yapılabilinir'' naraları dahada yükseliyor. Benim için okuldan gelenlerin gözlerindeki parıltı önemli olduğundan O'nu pek takan yok gerçi. Ama ölçüler süper denediğim hiç bir şey fos çıkmadı. Sevgiler

berrin dedi ki...

özgür cüm
teşekkürler:))

crispy dedi ki...

Bir ayağı çukurdaki muzları değerlendirmek için yaptım.Enfes ben bunu sadesine tercih edicem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...