30 Kasım 2007 Cuma

susamlı tavuk ...


uzakdoğu soslarını migrostan alıyorum...

malzemeler
- 2 parça kemiksiz gögüs tavuk (uzun uzun doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı oyster sos
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 5-6 adet beyaz biber dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 1 çay kaşığı zencefil
hazırlanması
- derin bir kasede tavuk parçaları - sos ve baharatları karıştırın
- buzdolabında 1 saat bekletin
- yanmaz tavada kızartın

4 yorum:

www.edasuner.com dedi ki...

zencefilim çok severim oysteri de ben metrodan alıyorum canım inanılmaz soslar var ve daha ucuz ellerine sağlık canım

canan dedi ki...

Nefis görüyor.. mutlaka denemeliyim. Bu arada müzik, fotograf seçiminiz harika. Kitap seçiminiz için, yazarın diğer kitaplarını sevmiştim herhalde bu da beni hayal kırıklığına uğratmaz diyorum. Teşekkürler..
Sevgiler,

Canan

beto dedi ki...

Haftasonu bu tavuğu deneme fırsatım oldu.Tadı gerçekten enfes.

beto

berrin açılmış dedi ki...

edacım
sos ve dondurulmuş deniz ürünlerini
zaman zaman metrodanda alıyorum..
migros yolumun üstü:)
blogun sağ tarafıyla kimse ilgilenmiyor diye düşünüyordum
mutlu oldum
fotoğrafların çoğunu kendim çekiyorum
arasıra yakın arkadaşlarımın çektiklerinide koyuyorum
kitap okumayı seviyorum..
yazar takıntım var -
sevdiğim yazarların bütün kitaplarını okuyorum..
bu kış elif şafak - ihsan oktay anar var sırada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...