26 Kasım 2007 Pazartesi

antep fıstıklı kurabiye.....


malzemeler
- 3/4 su bardağı tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/4 su bardağı antep fıstığı ( ince dövülmüş)
üstü için malzeme
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı portakal likörü
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
hazırlanması
- tereyağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın
- yumurtayı ekleyin çırpmaya devam edin
- vanilyayı ekleyin - çırpın
- unu ekleyin bir kaç dakika çırpın
- antep fıstığını ekleyin çırpın
- strech filme sarıp buzdolabında bir saat bekletin
- şekil verdiğiniz kurabiyeleri
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında
- 8 - 10 dakika pişirin
- üzerine süreceğiniz malzemeyi mikserle 5 dakika çırpın
- kurabiyeler sıcakken üstlerine sürün
- ve fıstık serpin

8 yorum:

nurten dedi ki...

merhaba çok güzel görünüyor ellerinize sağlık portakal likörü yerine başka birşey kullanabilirmiyiz

berrin açılmış dedi ki...

portakal likörünü hiç kullanmasanızda olabilir
ben aroması için koydum

www.edasuner.com dedi ki...

Vay be gelsin kilolar ama değer ya şu güzelliği bakın şeker elcağzına sağlık

pinar dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyorlar.çok özendim şimdi.hemen deneyeceğim en yakın zamanda.fakat su bardağı ölçünüz nedir?kaç gr'a tekabül ediyor.malesef her evde kullanılan su bardağı farklı
yardım edermısınız:)
sevgilerimle

berrin açılmış dedi ki...

merhaba pınar hn.
orijinal tarif bardak ölçüsü değil:)
gram ölçülerini en kısa zamanda size yazarım
sevgiler

pinar dedi ki...

çok teşekkür ederim:)bekliyorum

berrin açılmış dedi ki...

sevgili pınar
kullandığım bardak
120 gr un alıyor...
sevgiler

pinar dedi ki...

canım çok çok teşekkür ederim ilgine.hemen deneyeceğim.sonucu sana yazarım :)
sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...