21 Kasım 2007 Çarşamba

hindistan cevizli kurabiye ......


franbuaz yerine vişne
kiraz şekerlemesi de kullanabilirsiniz
bu ölçüde hamurdan
25 adet yapılabiliyor
malzemeler
- 175 gr un
- 150 gr hindistan cevizi
- 125 gr tereyağ/margarin(yumuşak)
- 100 gr şeker
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- pudra şekeri (üzeri için)
- frambuaz ( üzeri için)


hazırlanması
- un - hindistan cevizi - vanilya - kabartma tozunu
bir kasenin içerisinde birbirine karıştırın
- pudra şekeri ve franbuaz haricindeki diğer malzemeyi una karıştırın
ve yoğurun
- hamuru strech filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin
- hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün
- yuvarlak şekil verin
- ortalarına başparmakla bastırın ve bir adet frambuaz koyun
- yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin
- önceden 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
- üzerine pudra şekeri serpin

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Bunlara şirineler de diyebiliriz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...