betül (kardeşim)
çilekli tatlı yaptım ismini sen koyarmısın dedim
jasmin olsun dedi - yeğenimin ismi:))
ve
bu tatlının adı jasmin oldu
çilekli malzeme
- 750 gr çilek
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1/2 limonun suyu
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
sütlü malzeme
- 1 lt süt
- 2 türk kahvesi fincanı un
- 9 çorba kaşığı toz şeker (silme)
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- rom esansı
- 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı
hazırlanması
- çilekleri yıkadım - küçük küçük doğradım
- orta büyüklükte bir tencereye
doğradığım çilekleri
pudra şekerini
ve limon suyunu koydum - arasıra karıştırarak orta/kısık ateşte 30 dakika pişirdim
- küçük bir bardağın içine 3 çorba kaşığı su ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koydum - iyice eriyene kadar karıştırdım
- erimiş jelatini çilekli malzemenin içine döktüm - karıştırdım 3 dakika daha kaynattım - ocağın altını kapattım
- çilekli malzemeyi kaselere eşit olarak paylaştırdım ve kaseleri buzdolabına koydum (buzluk kısmana koymayın )
- orta büyüklükte bir tencereye tereyağını koydum - erittim
- unu ilave ettim tel çırpıcı ile karıştırarak un hafif pembeleşene kadar kavurdum
- soğuk sütü ve vanilyayı tencereye ilave ettim
- süt ısınmaya başladığında şekeri ilave ettim ağır ağır sürekli karıştırarak muhallabi kıvamına gelene kadar pişirdim
- birkaç damla rom esansı ekledim - karıştırdım ve ocağın altını kapattım
- sütlü tatlıyı mutfak robotuna koydum 15 dakika yüksek devirde karıştırdım
- içinde çilekli malzeme olan kaseleri dolaptan çıkardım
- üst kısımlarına sütlü malzemeyi eşit olarak paylaştırdım
- buzdolabında bir saat beklettikten sonra
- üst kısma toz antep fıstığı dökerek servis ettim
9 yorum:
Berrincim, tam mevsiminin tatlısı olmuş. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Enfes görünüyor . ellerinize sağlık. bu güzellikleri ödülle taçlandıralım mı :)) bloguma bekliyorum. sevgilerimle...
Nefis, hafif bir tatlı olmuş. Ellerinize sağlık. Bu arada ismi de çok yakışmış!!!
Test ettik, üstüne afiyetle yedik.Gerçi soğuması için pek sabredemeden ılık yedik ama ona rağmen enfesti. Bundan sonra ki uygulamalarımda çilekleri daha iri doğramaya karar verdim.Ben biraz ufak doğramışım, piştikten sonra tam marmelat kıvamını aldı.
Kısaca demek istiyorum ve diyebilmek için kıvranıyorum ki; bu keyfimize aracı olduğun için teşekkür ediyoruz. Sevgiyle...
özgür seninle gurur duyuyorum:)
afiyet olsun
Nasıl güzel bir iltifat bu! Onurlandım. Teşekkür ediyorum.
çok şık sunumlu bir tatlı olmuş...
ellerinize sağlık. bloğunuza tesadüfen rasladım ama izlemeye alacağım. Ben de beklerim...
Bu tatlının adını sen koy dediğinde çok mutlu oldum,ilk aklıma gelen kızım oldu
Teşekkür ederim
Seni seviyorum ablacım
güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder