23 Kasım 2010 Salı

tutmaç çorbası.....

yöresel yemekleri
hem pişirmeyi
hem yemeyi seviyorum
fazla ekşi olmadığı için sütaş süzme yoğurt kullanıyorum
erişteyi mahalledeki yufkacıdan alıyorum
malzemeler
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 + 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- tuz hazırlanması
- yeşil mercimekleri yıkadım - orta boy bir tencerenin içine koydum - üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave ettim - orta ateşte 20 -25 dakika mercimekler yumuşayana kadar pişirdim (piştikten sonra biraz sıcak su ilave ettim)
- bir kasede süzme yoğurt - yumurta sarısı ve unu karıştırdım - mercimeklerin suyundan biraz yoğurda ekledim - gevşettim
- yoğurtlu karışımı pişmiş mercimeklere ağır ağır karıştırarak ilave ettim
- erişteleri ilave ettim - tuzunu ve yoğunluğunu ayarladım - erişteler pişince tencerenin altını kapattım
- bir tavada tereyağını erittim ocağın altını kapattım - tereyağına pul biber ve naneyi ekledim
- çorbanın üstüne dökerek servis ettim

3 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Berrincigim ;yöresel tadlari bende cok severim hele ki Tutmac corbasini coook, ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

Tijen dedi ki...

Muhteşem bir lezzettir bu Berrin, görüntüsü bile yetti!

nesrin dedi ki...

Mükemmel bir corba olmus. Ellerinize saglik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...