22 Kasım 2010 Pazartesi

sardalya doldurma....


tarif kantin den
patates püresi ile servis ettim
malzemeler
- 16 adet sardalya (tirsi)
- 50 gr siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış - dilimlenmiş)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 3 adet taze soğan (ince doğranmış)
- 20 gr dolmalık fıstık
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- karabiber
hazırlanması
- fırını 200 derecede ısıttım
- balıkların içlerini tüm kılçıklarınıda çıkararak temizledim
- zeytinleri irice doğradım
- maydanozları ve taze soğanı ince doğradım
- dolmalık fıstığı yağsız tavada 2 dakika çevirdim
- hazırladığım tüm malzemeyi diğerleri ile birleştirdim balıkların içini doldurdum
- açılmaması için kürdanla tutturdum
- fırın kabını az yağladım - balıkları yerleştirdim
- fırının en üst kısmında 15 dakika pişirdim

4 yorum:

Mehmet Saraç dedi ki...

elinize sağlık! çok güzel görünüyorlar... ben de tam bugünlerde bir "balık şenliği" düzenlemek istiyordum... iyi fikir oldu!

sevgiyle

Unknown dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş,denemeye değer diye düşünüyorum..
Çok lezzetli olsa gerek.
Ellerine sağlık..
sevgiler.

Tijen dedi ki...

Ooooo çok şık gerçekten. Ben de geçenlerde sebze yatağının üzerinde mercan yaptım. Yeni alternatifler yaratma peşindeyim!

berrin dedi ki...

- sırada palamut var mehmet bey
bakalım nasıl olacak
- lezzetli olmuştu zeliha
- tijen sardalyalar bayağı iriydi
o yüzden şık durdular:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...