11 Temmuz 2010 Pazar

ızgara hellim peynir.....

bazı zamanlar
yeşil zeytin - pesto sos kullandığım oluyor
biberleri bağlamak için
mutfak ipiniz varsa onu kullanmanızı öneririm
maydanoz dalları bayağı uğraştırdı
ızgara mercan yanında servis ettim
malzemeler
- 2 adet büyük kırmızı biber (közlenmiş - kabukları soyulmuş - çekirdekleri temizlenmiş)
- 4 dilim hellim peynir (yaklaşık 100 gr )
- 4 adet kalamata siyah zeytin(dilimlenmiş)
- fesleğen yaprakları
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- pul biber
- limon suyu
- sızma zeytinyağı
- bağlamak için maydanoz dalları
hazırlanması
- biberleri közledim - kabuk ve çekirdeklerini temizledi - uzunlamasına iki parça kestim
- tuzunun gitmesi için suda beklettiğim peynirleri 1 cm kalınlığında dilimledim
- biberlerin ortasına ilk önce peynir dilimini yerleştirdim
- sonra sıra ile
- limon kabuğu rendesi
- fesleğen yaprakları
- dilimlenmiş zeytin
- pul biber
- bir kaç damla limon suyu
- bir kaç damla sızma zeytinyağı damlattım
- biberin uçlarını peynirin üzerine kapattım
- maydanoz dalları ile bağladım
- ızgarada herbir tarafını üçer dakika kızarttım
- sıcak servis ettim

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis bir sey olmus. Ellerinize saglik. Sevgiler...
Ya siz hic benim bloguma bakmadiniz degil mi? Olsun ben sizin yemeklerinizi begeniyorum.

ilahi tatlar dedi ki...

teşekkür ederim nesrin
takibimdesin :))bundan sonra
sevgiler gönderiyorum

beto dedi ki...

görsel bir şölen olmuş ablacım


betül

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çok şık ve çok lezzetli bir tarif olmuş.
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Brajeshwari dedi ki...

Berrin, içim gitti yine...
bu nasil kolay, lezzetli, albenili bir tariftir...

Yeni evimde deneyeceğim...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...