16 Eylül 2009 Çarşamba

domates çorbası....



yatılı lise zamanlarımdan kalma
domates çorbası severim
ölçü dört kişiye yetiyor
ve
domates çorbasının en güzel hali diyebilirim
tarif kantin den
malzemeler
- 2 kg olgun domates
- 2 adet büyük kırmızı biber
- 1 adet orta büyüklükte kırmızı soğan
- 6 diş sarımsak(kabuklu)
- taze kekik
- taze fesleğen
- sızma zeytinyağı
- tuz - karabiber
- tavuksuyu
- süzme yoğurt
hazırlanması
- domatesleri yıkadım
- biberlerin çekirdeklerini temizledim uzunlamasını dört parçaya böldüm
- kabuklu diş sarımsaklar - kabuklu soğan - domatesler - doğranmış biberleri bir fırın tepsisine koydum
- üstlerine tuz - karabiber - zeytinyağı gezdirdim
- ellerimle harmanladım (iyice karışsınlar)
- aralarına taze kekik ve fesleğenleri gömdüm
- önceden 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişirdim
(domateslerin kabukları yer yer kararıncaya kadar)
- fırından çıkardım - bıraktım biraz soğudular
- soğan ve sarımsakların kabuklarını soydum
- domateslerin kabuklarını soydum
- taze otların saplarını çöplerini temizledim
- tüm malzemeyi çok az el blenderinden geçirdim(çorbaları biraz taneli seviyorum)
- blenderden geçirdim malzemeyi ocağın üstüne koydum ve kıvamını ayarlamak için tavuk suyu ilave ettim bir taşım kaynattım
- tuzunu karabiberini kontrol ettim
- az süzme yoğurdu hafif çırptım
- süzme yoğurt koyarak servis ettim

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Corbalarinzida kullandiginiz baharatlar cok hos. hepsinin gorunumleri harika. Domates corbanizi yarin aksam deneyecegim.Muthis lezzetli gorunuyor. Icinde tum sevdigim tatlari barindiran bir corba.Fotograflariniz da cok guzel.
Ellerinize, emeginize saglik.
Pinar

berrin açılmış dedi ki...

teşekkür ederim pınar

Zamandan Sızan...KIYMET dedi ki...

Vayyy aradığım domates çorbası işte bu olmalı..
En kısa zamanda denenecek tam bir ilahi tat..

nslhn dedi ki...

Bu gerçekten ilahi bir tat oldu. Çorba olarak sulandırlmadan önce kullanılırsa harika bir pizza sosu olur. Ayrıca makarnalara ya da etin yanına da kullanmak için çok lezzetli bir sos. Aklıma bir de şakşuka ya da patlıcan-biber-kabak kızartmasının üstüne sos olarak kullanmak geliyor. Ayrıca kışlık kullanmak için de yapılıp kavanozlarda saklanabilir. Hayvan, Sebze, Mucize kitabında tarifi verilen birkaç domates sosu var ya, onlardan aklıma geldi. Teşekkür ederim beni böyle bir lezzetle tanıştırdığınız için.

berrin açılmış dedi ki...

fırında domatesle menemen bayağı güzel oluyor neslihan...

papatyaninguncesi dedi ki...

en sevdiğim çorbalardan biridir.ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...