12 Eylül 2009 Cumartesi

asma yaprağında sardalya.....

sardalya ankara da kolay bulunabilen bir balık değil.....
20 ye yakın asma yaprağı kullandım
evde kiraz domates olmadığı için normal domates kullandım
kiraz domates yakışıyor
yanında ev yapımı çavdar ekmeği vardı
ve
zeytinyağlı fasulye
ve
domatesli pilav
malzemeler
- 1 kg sardalya
- asma yaprağı
- 1 adet büyük domates
- 20 adet zeytin
- 2 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı kapari
- sızma zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- limon kabuğu rendesi
- tereyağı
hazırlanması
- sardalyaları temizledim kılçıklarını çıkardım yaprak gibi açtım(hamside olduğu gibi)
- asma yapraklarını tuzu gitsin diye iyice yıkadım
- domatesin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- zeytinlerin çekirdeklerini çıkardım küçük parçalara böldüm
- taze soğanları ince doğradım
domates - zeytin - taze soğan ve kapariyi bir kasede karıştırdım
- asma yapraklarını fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde dizdim
- üstlerine biraz sızma zeytinyağı gezdirdim
- sardalyaları derili kısımları üst tarafta kalacak şekilde asma yapraklarının üstüne dizdim
- zeytinli karışımı balıkların yanlarında kalan boşluklara ve sardalyaların üstüne gelecek şekilde serpiştirdim
- tuz - karabiber serptim
- limon kabuğu rendeledim
- az tereyağını parça parça balıkların üstüne koydum
- 250 derece önceden iyice ısıtılmış fırında 6-7 dakika pişirdim

6 yorum:

Kendimce dedi ki...

nefis bir görüntü ellerinize sağlık

müjde dedi ki...

Harika...

canan dedi ki...

çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemek istiyorum.

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok farklı, asma yaprağı ile denememiştim hiç.

ellerine sağlık

deafmute dedi ki...

Değişik bir menü, kapariyi salatalara ve balığa çok yakıştırıyorum bende..
Fakat asma yaprağı ilginç geldi, sanırım hafif mayhoşluk ve koku katmıştır yemeğinize, nasıldı tadı :)
Meraklandım doğrusu..
Elinize sağlık

berrin açılmış dedi ki...

deafmute
asma yaprağının hafif mayhoşluk ve koku kattığı doğru:)
lezzetli olmuştu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...