7 Haziran 2009 Pazar

yaz türlüsü....


nihayet yaz geldi....
ayrıca su ilave etmiyorum
sebzelerin kendi suyu ile pişiyor
o sebepten fırın kabınız/güveç kapaklı bile olsa folyo ile sıkıca kapatmanızı öneririm
sebzeleri sadece soteledim kızartmadım
patlıcan fazla yağ çektiği için sonradan çok az yağ ilave ettim
evde bezelye olduğu zaman bir avuç bezelyede ilave ediyorum
ılık servis ettim
domatesli pilav ve cacıkla çok yakışıyor
malzemeler
- 300 gr taze fasulye
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet enginar
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet kabak
- 3 adet domates
- 150 gr bamya
- 12 adet arpacık soğanı
- zeytinyağı
- taze fesleğen
- taze nane
- tuz - karabiber
hazırlanması
- sebzeleri yıkadım - soydum -fotoğraftaki gibi doğradım hazır hale getirdim
(küçük doğramayın)
- bir tavaya zeytinyağını koydum
sırasıyla
patatesleri
taze fasulyeyi
dolmalık biber
arpacık soğan
patlıcanları tek tek soteledim
(hepsini birarada sotelemeyin)
- bir fırın kabına sotelediğim sebzeleri kızarttığım sırayla dizdim
- üstlerine biraz tuz - karabiber - taze nane - fesleğen yaprakları serpiştirdim
- üstüne sırayla
enginar
bamya
kabak
domatesleri yerleştirdim
- tekrar tuz - karabiber - taze nane - fesleğen serpiştirdim
- üstüne sebzeleri sotelediğim yağdan bir kaç kaşık gezdirdim
- fırın kabının etrafını çift kat folyo ile sıkı sıkı kapattım
- 180 derece ısıtılmış fırında 90 dakika pişirdim
- piştikten sonra üstünü açtım kendi kabında soğumasını bekledim sonra servis kabına aldım
üstüne taze nane ve fesleğenle sepiştirdim

7 yorum:

Eya dedi ki...

Ah Berrincigim...icim gitti, biraz önce geldim carsidan, yesil sebze pisirmek üzere malzeme arayisimda hep anyi seyleri buldum. Sayfanda bu fotograflari görünce icim gitti,ah bamya, ah fasulye...ah Türkiyemin pazarinin kokusunu hissettim, neyse, az kaldi, Temmuzde bende pazarlari gezecegim, ellerine saglik, cok hafif ve de leziz bir tarif, hele domatesli Pilav ve cacik... aksam size gelebilirmiyim???

sevgiler

zehra

Eda dedi ki...

Sağlık fışkırıyor, elinize sağlık..

Brajeshwari dedi ki...

bu sagdaki iki fotografa bayıldım.

Kendimce dedi ki...

Berrinciğim sebzelerin görüntüsü ne kadar hoş
Ayrıca bu sıcak günler için ne kadar hafif ama bir o kadar faydalı bir yemek ellerine sağlık

Naile dedi ki...

Bu tür klasik yemekleri bile acaba Berrin nasıl yapmıştır diye bakmak lazım. Değişik bir şeyler illa katıyorsun. Tariflerde ince ama güzel detaylar var. Ellerine sağlık.

berrin açılmış dedi ki...

zehra
her zaman beklerim yemeğe
arasıra sağlıklı seyler yaptığımda oluyor eda:)
burcu cum songünlerdeki fotoğraflar baturhan nın
teşekkür ediyorum kendimce
fesleğen çok yakışmıştı naile

paNDuf dedi ki...

Çok sağlıklı görünüyor. Pazartesi ilk iş yapacağım..
Hazır memlekete gidip sebzelerin en tazesini getirecekken..
eline sağlık.
paNDuf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...